За нас

Кои сме ние

logo-mini

Добре дошли във Вринда клуб – място за йога, медитация, ведическа философия и пътуване към себе си. Ние сме част от световна верига йога центрове и ашрами, насочена да развива нашето физическо, умствено и духовно здраве.

Сърцето на Вринда e в Индия, родината на йога, но ще ни откриете и в Южна Америка, САЩ и Европа.

В този несъвършен свят, където сетивата са несъвършени, хората са несъвършени, обстоятелствата са несъвършени и ние се опитваме да направим нещо съвършено? Това не е възможно. Само нашето усилие може да бъде съвършено.

– Свами Б.А.Парамадвейти

Нашата цел

logo-mini

Искаме да създадем за хората нови хоризонти и възможности за един балансиран и хармоничен живот.

Постигаме това, като правим достъпно древното знание на индийската мъдрост, йога и аюрведа. Тези прости и в същото време дълбоки истини за природата и света могат да ни донесат истинско усещане за щастие и успех.

Екипът

logo-mini

Лидия Василева
Лидия Василеваосновател на Вринда клуб
Името ми е Лидия, но приятелите ме наричат Бакти. Моето желание е идеалите ми да се превърнат в част от всекидневния ми живот. Това ме накара да пътувам из различни места по света и да открия отговори на въпросите, които си задавах.

Цялото прекрасно вдъхновение, което намерих на бреговете на река Ганг, в разходките около мистичния хълм Говардан или в медитации из джунглите на Еквадор, беше толкова специално, че исках да го споделя с вас – тук, в София. Така преди повече от 17 год. се роди “Вринда клуб” – място, където можете да се погрижите за здравето на своето тяло, ум и душа.

Желанието ми е да ви покажа същите вдъхновяващи места в Индия и Андите и да ви срещна с хората, които ми разказаха толкова много за йога и себереализацията. Пожелавам ви Вринда клуб да ви даде прекрасни идеи, отговори и напътствия в живота.

Живка Тодорова
Живка Тодороваlife coach, женски и аюрведа семинари
Винаги ме е интересувало повече как да бъда щастлива, отколкото колко пари да печеля. Не че съм против парите, но много по-необходимо ми е да живея в щастие и хармония със себе си и заобикалящия ме свят.
Замисляли ли сте се, че има връзка между фините закони на живота и парите, взаимоотношенията, здравето, вътрешния ни свят и психиката ни? Ние живеем, без да познаваме тези фини закони и затова допускаме редица грешки, за които после си плащаме – с болестите, проблемите и загубите в живота ни. Докато не се научим да уважаваме законите на реалността, никога няма да достигнем щастието и успеха, към който се стремим.
А вие познавате ли поне един истински щастлив човек? И аз не познавах. Но когато го срещнах, целият ми живот се остойности. Той се превърна в мой духовен учител и ми помогна да осмисля всичко. Вече 8 години изучавам тази наука – чистотата на безкористното знание. Моите курсове „Възпитание на децата“ и „Отношенията между мъжа и жената“ имат за цел да ви дадат отговори и да ви помогнат в търсенето на щастие и хармония в семейния живот. Повече за това ще откриете на сайта ми: http://radhaclub.com

Тел: 0897 933 883

Марина Желева
Марина Желеваинбаунд йога инструктор
Обичам и с радост практикувам йога и медитация от 8 години. Откакто стъпих в йога ашрам и срещнах очи в очи бхакти йога и духовния си учител Б.А. Парамадвейти Свами, изучавам йога, мантра медитация и веданта философия.

Обучавала съм се в различни ашрами и йога центрове в Индия и Европа. И противно на всички очаквания, разбрах, че йога е изключително актуална и приложима в съвременния свят – не е просто философия, а практика и действие. Тя постоянно ми показва, че единственият начин за справяне с предизвикателствата е активната духовност, ематията, непрестанните опити да сме по-добри и по-любящи.

Тел: 0895 777 381

Росица Василева
Росица Василеваредактор кулинарен блог
Винаги съм обичала да готвя и творя, но когато преди 6 год. станах вегетарианка, интересът ми към кулинарията нарастна още повече – най-вече в областта на вегетаринаските, веган, аюрведа и здравословни рецепти. Чудесен старт в придобиването на кулинарни умения в аюрведа кухнята получих от готварския курс във Вринда! След това преминах през още два курса при Юрий Ковачев. Работила съм в известен вегетариански ресторант в София, където придобих много знания и умения в готварството. В момента развивам собствен кетъринг в Бургас и отговарям за рецептите на Вринда клуб.

Tel: 0876 216 028

Мария Мичева
Мария Мичевауеб дизайнер
Преди много години любопитството ми ме заведе при Хатха йога в търсене не само на здраво тяло, а и на един по-различен начин на живот. Дълбоко в себе си обаче не се чувствах удовлетворена, имах нужда от повече…. Докато един ден търсенията ми ме доведоха до прекрасните хора от Вринда клуб и системата Инбаунд йога.

Инбаунд йога ми даде цялостност и пълнота, ценности, които да следвам в живота си, които да ме водят все по-дълбоко до истинското щастие – божествената любов в нашите сърца.

Тел: 0988 965 410

Петя Иванова
Петя Ивановаинбаунд йога инструктор
С йога се занимавам от 2006 година, когато ежедневието ми ме принуди да намеря техника, с която да съумявам да релаксирам и да се освобождавам от напрегната и стресираща работна среда. Тогава открих “Йога Инбаунд” и разбрах, че това е нещото, което търся.

Моите духовни търсения се задълбочиха към разкриване на духовната ми природа. Започнах подробно, детайлно и отдадено да изучавам техниките, практиките и философската система на йога. Много скоро открих и аюрведа и разбрах, че вървят ръка за ръка. Неусетно за самата мен промених начина си на живот, светогледа си, възприятията… В момента съм изцяло отдадена на Инбаунд йога и на това да помагам на хората да откриват своята вътрешна светлина и всеотдайна божествена любов.

Тел: 0884 858 903

Роси Методиева
Роси Методиевауебсайт и дизайн
Наистина е прекрасно, когато хобито ти се превърне в професия, когато работата ти е удоволствие. Аз живях в тази реалност. Но се оказа, че има и друга реалност, още по-прекрасна: когато хобито-професия служи на висши цели и идеали. Тогава работата ти е не само удоволствие, тя осмисля живота ти.

Всеки проект на Вринда клуб цели да помогне на хората да постигнат здраве, хармония и да открият истинското си призвание. Аз участвам в тези проекти с голяма благодарност за възможността да помагам на другите и така да помагам и на себе си.

Tel: 0899 829 908