“Същността на йога” – курс по Инбаунд йога в център за творчество Фрейле

“Същността на йога” – курс по Инбаунд йога в център за творчество Фрейле

Вринда Клуб в партньорство с център за творчество Фрейле организира курс по Инбаунд йога, наречен “Същността на йога”.
Световно известната Инбаунд школа ще ви въведе в цялостно представяне на ведическите науки. Ще преминем през всички стъпала на йога, за да може всеки да открие своето ниво на съзнание и стъпалото, от което да продължи нагоре. Ще се занимаваме с елементи от Хатха йога, Карма йога, Гйана йога, Дхйана йога и Бхакти йога.
В курса се включват знания и практики от Аюрведа, Сиддха лечение, Ведическа астрология, Васту Шастра, знание за мистичните сили и множество ведически писания, които човек ще може да чуе синтезирано и да има достъп до познание, което иначе би отнело десетки години да се изучава и систематизира.
Освен асаните, в които ще се концентрираме да усетим финото материално тяло и енергиите в нас, ще може да изучим конкретните чакри и нивото на съзнание, което съответства на тях. Ще работим главно с ума и съзнанието, докато извършваме всички практики, за да можем да балансираме вътрешното тяло в дълбочина и по естествен начин да балансираме и физическото.
В курса сме включили и множество мантри, медитации и визуализации, за да се запознаем с целия процес. Ще разгледаме устройството на цялата Вселена и как елементите излизат един от друг и после обратно се прибират един в друг като много мощна медитация за това, кое остава на финала и коя е нашата същност. Част от познанието е свързано с макрокосмоса на Вселената като гигантско тяло и нашия микрокосмос, тялото, аналог на Вселената и ще разучим законите, които балансират и двете.
Важно познание, през което ще преминем е:
Влиянието на планетите, които формират кармичната картина при нашето раждане и възможността да променим или облекчим дадени аспекти от съдбата ни.
– Как действат янтрите като фини енергийни двигатели, върху които телата и планетите се движат в пространството? Как влияят слънцето и луната върху ежедневието ни и как да живеем според движението на планетите в денонощието?
– Планетарните системи във Вселената, условия на живот и ниво на съзнание като едно пътуване през  възможните нива на съзнание в цялото творение. Видове живи същества и възможни форми на живот и как душата преминава през кръга на прераждане и през различни животи, планетарни системи и еволюира по пътя на своята реализация.
Начало на курса: 14.06.2016, край: 29.07.2016 (общо 14 занятия)
Часове на провеждане:  Вторник и Петък от 19.00 до 20:30 ч.
Завършилите курса ще получат диплома за участие от Inbound Yoga School.
*******
Водещ: Лидия Василева
Лидия Василева (Бхакти Шакти) – практикува йога и медитация от 16 години и следва пътя на школата по йога Инбаунд, идваща от ученическата последователност Брахма Гаудия сампрадая в Индия. Открива своят път в свещения град Вриндаван, където живее в йога ашрам, както и в Западен Бенгал. През това време изучава Ведите, практикува йога и живот на брахмачария. Стартира след това ашрам в България и Швеция. Практикува и организира турове и ритрийти по йога и медитация в много части на Индия и Южна Америка. 
В Южна Америка общува с индианските племена Архуако в Колумбия, откъдето идва и връзката между Ведическото знание и практиките и философията на индианците. За последните осем години участва в създаването на ОИДА – Вечна психология, насочена към работа със съзнанието и откриване на вечната същност на човек посредством вярата.
*******
Място на провеждане на курса:
Център за творчество Фрейле, гр. София, бул. Мария Луиза 65, ет. 1
Необходимо е предварително записване на тел. 0883 39 59 78 или info@freyle.bg
By |June 4th, 2016|Categories: Инбаунд йога, Новини|Comments Off on “Същността на йога” – курс по Инбаунд йога в център за творчество Фрейле