ГРАФИК

Видове комплекси

inbound-logo-small

Инбаунд йога за релаксиране

inbound-logo-small

ПОНЕДЕЛНИК – напълно начинаещи  19:00

СРЯДА – вече практикуващи 18:30 

Йога студио “Вринда”, ул. “Цар Симеон” 13

  • Продължителност: час и половина
  • Включва упражнения с по-умерена натовареност, дихателни техники и релаксация.
  • Спомага за раздвижване на физическото тяло и отпускане на ума след работния ден
  • Антистрес и релаксираща йога практика
  • Спокойно темпо, напълно подходящо както за начинаещи, така и за практикуващи

Предварително записване: 0895 777 381

Запиши се

Напълно начинаещиПрактикуващи

Съгласявам се с политиката за управление на лични данни в Декларацията за поверителност* (прочети тук)

Инбаунд йога инструктор

inbound-logo-small

Марина (Мансаровар)

Марина е сертифициран инструктор по йога към Yoga Alliance (200 h RYT Yoga alliance training) и Inbound School of Yoga.

Обичам и с радост практикувам йога и медитация от 8 години. Откакто стъпих в йога ашрам и срещнах очи в очи бхакти йога и духовния си учител Б.А. Парамадвейти Свами, изучавам йога, мантра медитация и веданта философия. Обучавала съм се в различни ашрами и йога центрове в Индия и Европа. И противно на всички очаквания, разбрах, че йога е изключително актуална и приложима в съвременния свят – не е просто философия, а практика и действие. Тя постоянно ми показва, че единственият начин за справяне с предизвикателствата е активната духовност, ематията, непрестанните опити да сме по-добри и по-любящи.

Как протича всеки час

inbound-logo-small

Всяка сесия по Инбаунд йога е интегрална практика, която има ползвотворно влияние на физическо, ментално и духовно ниво.
По време на сесията използваме тиха спокойна музика като фон.
Целта е практукуващият да може да се отпусне и да се концентира лесно върху гласа на инструктора.

Една сесия по Инбаунд йога протича така:

1. Начало и отваряща мантра

В началото на практиката започваме с настройка. В опит да концентрираме ума, сетивата, мислите и действията си, оставаме няколко минути с фокус върху дишането и се опитваме да “изхвърлим” всички мисли от деня.

По желание можем да изпеем отварящи мантри. Това са мантрата ОМ и тази на Инбаунд школата: Ом Намо Бхагавате Васудевая, което означава “Покланям се с желанието да получа Божествената енергия и защита“. Всеки може да изпее мантрите на глас или на ум, макар че гласното им произнасяне да е изключително силно и ползотворно.

2. Асана и пранаяма 

След като сме извикали благословията на Върховната енергия, можем да започнем практиката на физическите упражнения, които са съответно подготвителни (паванмуктасани), дихателни упражнения (пранаями), йога пози (асани) и т.н.

В зависимост от времето, в което се провежда, асана комплексът може да е по-динамичен (сутрин или на обяд) или по-релаксиращ (вечер).

3. Йога нидра – релаксация и водена медитация

Нидра означава „осъзнат сън“; състояние, в което можем да се освободим или “изключим” от физическото тяло чрез осъзнато дишане, визуализации, фини ментални настройки. Практикуващият ляга в шавасана, а инструкторът изгася светлините и започва да води медитацията, говорейки. Това помага за освобождаване на напрежението и едно по-дълбоко свързване с вътрешния потенциал. Постепенно медитацията ни приближава всеки път все по-близо към зоната на любовта и абсолютната красота.

4.  Разговор – лекция по йога философия

В края на часа по Инбаунд йога често оставаме, за да си поговорим за интресни неща от философията и историята на йога. Инструкторът подготвя конкретна тема или оставя участниците да поставят такава, да споделят или разкажат какво от часа ги вълнува. Форматът е отворен и интерактивен, като единственото условие е духът на толерантност, уважение и любов към околните 🙂