Курс по Инбаунд йога стартира в център за творчество Фрейле

Курс по Инбаунд йога стартира в център за творчество Фрейле

Вринда Клуб в партньорство с център за творчество Фрейле стартира нов курс по Инбаунд йога от 15 септември 2016г, всеки понеделник и четвъртък от 19 часа.

Инбаунд йога е физическа, умствена и духовна наука. Тя предоставя на практикуващия начини за постигане на жизнена цялост и себереализация чрез познание, пречистване и хармонизиране. В сърцето на Инабунд йога се крие философия за балансиран живот, чиято есенция е поддържане на връзка с духовната ни същност.

По същността си Инбаунд йога не е новосъздадена школа, защото черпи и предава знание от най-автентичното учение за йога – такова, каквото е описано в древните писания на Ведите. Нейният създател Свами Парамадвейти дефинира и разработва Инбаунд йога като система, предназначена за Западния свят, която интегрира практиките на четирите класически школи от древността (карма йога, гйана, дхйана и бхакти йога), като добавя към тях и хатха йога.

Чрез система от различни физически, ментални и духовни упражнения, медитации, мантри и ритуали, Инбаунд йога се стреми да отключи процесите на изчистване и постигане на любов и благодарност към нашия изтозник и свързване с духовната ни природа.

Какво представляват занятията:

  • Асани и упражнения с умерена натовареност, дихателни техники и релаксация.
  • Спокойно темпо, напълно подходящо както за начинаещи, така и за напреднали.
  • Упражнения за раздвижване на ставите, основен комплекс с класически пози, слънчев комплекс, дихателни практики и йога нидра – дълбока релаксация, която продължава 15 мин.
  • Визуализации за по-дълбока концентрация и релаксация на ума
  • Работа с енергиите и чакрите
  • Мантри, мудри и упражнения за работа с различните видове тела – физиеско тяло, ум, психика и емоции.
  • Водени медитации
  • В края на всяко занимание – кратка теоретична част върху Инбаунд йога, ОИДА терапия, Ведиеска философия, аюрведа и др.

Часове на провеждане: Понеделник и четвъртък от 19.00 до 20.30 ч (стартираме на 15-ти септември)

Водещ: Марина Желева

Марина практикува йога и медитация от 8 години. Открива необятния свят на йога, древната й мъдрост и практическото й приложение в съвременния живот чрез школата Инбаунд йога. Интересът й към преподаването нараства след престоя й в йога ашрама Вринда кунджа във Вриндаван, Индия.  Йога традицията и Ведическата философия са основата на Инбаунд йога и ОИДА терапия – основният медитативен метод, който използваме по време на курса. Марина участва в разработването на ОИДА терапия в България – Вечната психология, насочена към откриване на вечната същност на човек в светлината на духовността.
Целта на йога програмата и медитациите е да успокоим ума, психиката и физическото тяло. Да открием и да се свържем по-дълбоко с истинската си духовна същност, която е център и есенция на щастието и хармонията в живота ни.
Място на провеждане:
Център за творчество Фрейле, гр. София, бул. Мария Луиза 65, ет. 1
Необходимо е предварително записване на тел. 0883 39 59 78 или info@freyle.bg
By |September 6th, 2016|Categories: Инбаунд йога, Новини|Comments Off on Курс по Инбаунд йога стартира в център за творчество Фрейле